IMG 1898

Metal coating

Metal coating of metaallakken is een bijzondere techniek waarmee metalen in poedervorm vloeibaar worden gemaakt, zodat het op verschillende ondergronden zoals MDF, massief hout, kunststof, 3D-geprinte objecten, gips en meer kan worden gespoten. Het resultaat is een echte metaalafwerking met oxidatie-effecten. Denk maar aan brons, messing, ijzer, goud, roestvrijstaal…

Metal coating

Persoonlijke touch met metal coating

Er zijn tal van verschillende metaalsoorten en combinaties mogelijk, waaronder brons, koper, messing, tin, zink, nikkel en meer. Na het aanbrengen van de metal coating wordt het oppervlak geschuurd, gepolijst en geoxideerd om het de gewenste uitstraling te geven. Elke combinatie van behandelingen resulteert in een uniek en persoonlijk resultaat. Bovendien is de metal coating geschikt voor zowel binnen als buiten.

Om de afwerking van het oppervlak te beschermen, kan er gekozen worden voor een vernislaag of wax. Echter kan het oppervlak ook onbehandeld blijven, waardoor het metaal gevoelig blijft voor veroudering en vlekken.

Voordelen metal coating

Het grote voordeel van metal coating is dat door de dunne laklaag het object lichter blijft dan wanneer het volledig uit echt metaal zou bestaan. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een kastdeur in MDF te voorzien van een metal-coating, terwijl een dikke metalen plaat onpraktisch en te zwaar zou zijn. Bovendien zijn de koppen en naden van het object ook mooi afgewerkt.

Ook uitgesneden vormen met CNC of 3D-geprinte objecten kunnen worden afgewerkt in brons, waardoor er tal van nieuwe mogelijkheden ontstaan. Bestaande objecten, zoals een lamp of meubel, kunnen een geheel nieuwe uitstraling krijgen door middel van de metal coating.

Onze metal coatings zijn mogelijk op schuim, kunststof, gips, hout, metaal, fiberglas, glas, kalk, aardewerk, beton, terracotta, karton en zelfs papier.