DSC4757

Over ons

De liefde voor meubels en interieur zit bij ons in het bloed. Al op jonge leeftijd waren we helpende handen in het meubelbedrijf van onze vader.

Zo bouwde de springplank naar het starten van een eigen onderneming zich langzaamaan op, om uiteindelijk samen de sprong te wagen: de start van Lakkerij Degroote, hoogwaardig lakwerk voor elk interieur.

Een schat aan kennis

Dankzij de kennis en ervaring die we als kind en tiener hebben opgedaan in de meubelfabriek van onze vader, Cicero, is Lakkerij Degroote geworden tot wat het nu is. We begonnen met kleine klusjes in het weekend en werkten ons op tot het werkelijk maken en afwerken van meubels.

Later werden we voltijds ingezet en kregen we de kans om samen onze stempel te drukken op beursstands. Dit leverde ons een schat aan vak- en logistieke kennis op, die we nu dagelijks toepassen. We hebben essentiële inzichten opgedaan over het productieproces, de financiën en andere zaken die ons helpen om van offerteaanvraag tot oplevering feilloos te werk te gaan.

IMG 7215
IMG 7215

De laatste schakel

Die inzichten omvatten kennis van interieurontwerp, meubelmakerij en aandacht voor details en afwerking, evenals kennis van materialen en grondstoffen. Cicero stond bekend om zijn gebruik van exclusieve materialen en fijne afwerking, wat ook nu nog een belangrijke rol speelt in ons bedrijf.

Dankzij deze kennis zijn we in staat om technisch advies te geven aan onze klanten bij projecten. Als de laatste schakel in het ontwerpproces van interieurs en meubels is onze ervaring en kennis hierbij van groot belang.

Onze weg naar succes was niet zonder obstakels in de bedrijfswereld, maar deze uitdagingen hebben ons de noodzakelijke ervaring gegeven om te groeien tot het grote bedrijf dat we nu zijn.

DSC4789
DSC4789

Onze missie

Bij Lakkerij Degroote staat de missie vooral in het teken van kwaliteit en flexibiliteit. We streven naar hoogwaardig lakwerk dat geschikt is voor elk type interieur. Daarnaast vinden we het belangrijk om persoonlijk en flexibel te communiceren met de klant om bij elk soort project het gewenste resultaat te behalen.

DSC4826
DSC4826

Onze visie

Met onze visie richten we ons op 100% efficiëntie. We blijven streven voor nóg beter, nóg flexibeler, nóg snellere service. Het is van groot belang om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en onze eigentijdsheid niet uit het oog te verliezen.

Bovendien zullen we door onze nieuwbouw nog beter bereikbaar worden.

DSC4917
DSC4917

Thibaut Degroote

“Thibaut is de chemie in het bedrijf. Hij kent de lakproducten door en door. Wat gaat samen en wat niet. Het bekomen van de juiste kleur, glans en combinatie. Hij zal dan ook blijven zoeken naar de beste kwaliteit en de juiste afwerkingen.

Hij creëerde de vonk die alles startte: Hij merkte een grote vraag op de markt en begon met projecten voor schrijnwerkers. Al snel deed de naam de ronde en begon het nieuwe bedrijf te groeien.”

DSC4831
DSC4831

Matthias Degroote

“Plaats je een bestelling bij de lakkerij, dan kom je bij het technische en logistieke brein van het bedrijf terecht: Matthias. Een uiterst persoonlijke communicatie met de klant onderhouden is één van de belangrijkste waarden van Lakkerij Degroote, en daar gaat hij prat op. Dankzij Mathias hebben we steeds een snelle, flexibele service.

Zo verlopen de planningen, opmaking van offertes, projecten allemaal via Matthias zelf.”

“Ik geloof dat onze verschillen als broers zorgen voor een ideale samenwerking. We hebben allebei de drang om oplossingen te vinden voor problemen en respecteren elkaars eigen expertise. Zo hebben we elk ons eigen ‘veld’ waar we goed in zijn en dat versterkt onze samenwerking.”

Bedrijfsvideo

Neem zeker ook een kijkje