26555139 911e 4432 8193 5b41bae08d16

Gemonteerde stukken lakken, waar op letten?

Uw meubelstukken tot in de puntjes afwerken, dat is onze missie. Deze editie belichten we één specifieke werkzaamheid die vaak wat extra aandacht vraagt: het lakken van gemonteerde meubelstukken.

Aandachtspunten

Waarop let u wanneer u gemonteerde stukken feilloos gelakt wil hebben?

  • Om ervoor te zorgen dat we alle oppervlakken vlot kunnen bereiken, adviseren we openingen van minimaal 40 cm. Zo kunnen we alle hoeken en kantjes moeiteloos bewerken met het spuitpistool.
  • Om dezelfde reden geldt er ook in de diepte een beperking. Er is dan immers een grotere opening nodig. Een handige tip: de diepte van de nis mag maar de helft zijn van de breedte. Ook voor het infrezen van groefjes kan u deze regel toepassen.
  • Voor een optimaal glad resultaat is een vlotte luchtdoorstroming essentieel. Daarom raden we voor de rug van een kast aan om deze demonteerbaar te maken. Als dat niet mogelijk is, plakken we ieder vlak afzonderlijk af en lakken deze beurtelings.
  • Kies voor een corpus in verstek, zodat de lak stevig kan hechten en een naadloos afgewerkte look heeft. Platen die recht op recht gemonteerd zijn geven een grotere kans op barsten.
  • Om onaangename verrassingen of aanpassingen te voorkomen, is het een verstandig idee om uw project vooraf even met ons te bespreken. Zo kunnen we in samenspraak de meest geschikte werkwijze bepalen.

 

Heeft u een specifiek project in gedachten? Vraag gerust even ons vrijblijvend advies. Zijn er nog vragen rond uw projecten? Of wenst u vrijblijvend een offerte?